D E V I C A
24. avgust - 22. september

Tipične device so perfekcionisti praktičnega uma, ki se zanesejo na izkušnje in so naravnani h konkretnim stvarem. Predstavljajo najbolj garaško sončno znamenje, z veliko mero kritičnosti in razsodnosti, zanesljivosti in iskrenosti. Živijo po načelu reda in nadzora, vse kar vidijo ali počnejo, naj bi bilo najboljše. Mnogim se zdijo skopi, saj so kar preveč drobnjakarski in previdni v kakršnemkoli sodelovanju, predvsem pa v denarnih poslih. So bolj tihe narave in izbirčni pri iskanju družbe. Pretirano se predajajo skrbi, ki jih spravlja v nevrotično stanje. Njihove kritike so okrutne in ostre, s tem pa se zapletajo v intrige. Prav tako premišljeno kot živijo, se tudi zaljubijo. V partnerju iščejo tovarištvo, predajajo se mu z vdanostjo in s spoštovanjem, z vsemi dolžnostmi in odgovornostjo.
z5.jpg (971 bytes)
Bistvo device je v redu in čistoči, saj je njeno obdobje čas dela in shranjevanja plodov, s katerim se zagotovijo potrebe po gotovosti.

Element: zemlja
Polarnost: negativni
Lastnosti: spremenljivo zemeljsko znamenje, žensko
Vladar znaka: Merkur, sel
Ključne besede: analiziranje, urejanje, razsojanje
Značilnost: red, intriga, kontroliranost
Rastline: narcisa, zlatica, sivka
Barva: rjava, bež, črna
Počitnice: Švica, ZDA
Srečna številka: 5 in 3
Grafični znak: z5.jpg (971 bytes)

Dragi kamni: safir za srečo
tigrovo okoza energijo

zbtn4.jpg (8125 bytes)

z5.jpg (971 bytes)Sposobnosti: prefinjenost, natančnost, zanesljivost in iskrenost, vse to in še več v standardih, ki jih postavljajo zase in za druge. Močna predanost delu, sebi in življenju.

z5.jpg (971 bytes)Slabosti: prepirljivost in zamerljivost, ki se je dobro zavedajo, pa tudi pretirana pedantnost in kritičnost.

zbtn4.jpg (8125 bytes)