DVOJČKA
22. maj - 21. junij

Tipični dvojčki so predstavniki jasnega razumevanja in logike, čeprav je njegovo izražanje v nasprotju s tem dokaj nejasno in sentimentalno. Njihova intelektualna moč pride do izraza le, če so sposobni premagati svojo največjo pomanjkljivost, to je nemoč zbranega mišljenja. Po naravi so uporni in sovražijo oblast. Njihova nagnjenost k svobodi ne prenese discipline, rutine in obveznosti. Zelo so komunikativni. Živahni so v besedah in nanje dovzetni. Všeč jim je, če jih ljudje potrebujejo, še toliko bolj, če jim laskajo in jih občudujejo. Hitri in živi so v dejanjih, odločajo se instinktivno. Na čustvenem področju imajo veliko energije. Radi se razdajajo in ker redko dobijo nazaj toliko, kot dajejo sami, so hitro prizadeti.

Obdobje dvojčka prinaša radost pomladnega razcveta, katerega tudi predstavniki tega znamenja širijo naokrog.

Element: zrak
Polarnost: pozitivni
Lastnosti: spremenljivo zračno znamenje, moško
Vladar znaka: Merkur, sel
Ključne besede: komunikacija, dvojnost, izobraževanje
Z
načilnost: spretnost, energija, komunikativnost
Rastline: lilija, orhideja, divja kumina
Barva: rumena, črna, bela
Počitnice: New York, San Francisco, Los Angeles
Srečna številka: 5 in 9
Grafični znak:

Dragi kamni: aleksandrit za srečo
agata za energijo

zbtn4.jpg (8125 bytes)

Sposobnosti: zelo so komunikativni, radi imajo besedne igre, doge ure se lahko pogovarjajo o eni sami temi. Uživajo v izzivih in nanje odločno reagirajo.

Slabosti: neodločnost, ukvarjanje z več stvarmi hkrati in izgubljanje v detajlih zapelje v nezbrano razmišljanje in vodi v stres. Nagnjeni so k egoizmu.