KOZOROG
22. december - 20. januar

Tipični kozorogi so disciplinirani, praktični in ambiciozni. Videti so tihi, mirni in neopazni, zato pa toliko bolj nepopustljivo in brez obotavljanja lezejo naravnost do cilja. Zanje velja prepričanje, da se je z življenjem treba spoprijeti s trezno glavo in trdno z nogami na tleh. Ne sodijo, redkokdaj pa tudi povedo svoje mnenje. Radi potujejo, a vse vnaprej dobro premislijo, da se izognejo nenavadnim okoliščinam. Največja nevarnost so sami sebi, saj se prepuščajo skrbem, strahu in pesimizmu. Zelo so čustveni, a svoja čustva redko pokažejo, zato delujejo trdosrčno. Ko jim zaigra srce, vedo, da bi nekaj morali narediti, a ko bi se morali odločiti, mencajo in se ne morejo odločiti. Potrebujejo čas in leta, da spoznajo, kako prav in nujno je, da svojo notranjo razposajenost pokažejo tudi drugim.
caprico.jpg (879 bytes)
Dvojna narava kozoroga izraža njegov obraz v lastnem ogledalu spoštovanja.

Element: zemlja
Polarnost:
negativni
Lastnosti:
glavno zemeljsko znamenje, žensko
Vladar znaka:
Saturn, planet praktičnosti
Ključne besede:
status, položaj, odgovornost
Značilnost: dolžnost, disciplina, praktičnost, zanesljivost
Rastline:
vrba žalujka, konoplja, teloh
Barva: siva, črna, vijolična
Počitnice: Indija, Afganistan
Srečna številka:
2 in 8
Grafični znak: caprico.jpg (879 bytes)

Dragi kamni: gagat za srečo
oniks
za energijo

zbtn4.jpg (8125 bytes)

caprico.jpg (879 bytes)Sposobnosti: predvsem so zelo praktični. Imajo se v oblasti in jih nikoli ne zagrabi panika. Moč trdnega značaja jim pomeni vse, zato so precej potrpežljivi in razumni.

caprico.jpg (879 bytes)Slabosti: zaradi svoje racionalnosti se v življenjskih situacijah ne morejo sprostiti. Preveč se imajo v oblasti in vse preveč dobro razmislijo, zato jih nikoli ne more nič presenetiti. To pomanjkanje spontanosti je njihova šibka točka, saj jih vodi v nečustvenost in egoizem.

zbtn4.jpg (8125 bytes)