LEV
23. julij - 23. avgust

Tipični levi so predstavniki moči v najširšem pomenu besede. Z veliko vitalnostjo in intelektualnimi sposobnostmi, pa še z večjimi ambicijami se postavijo svoji okolici za voditelja. Potrebujejo intenzivnost, nove izzive in tudi sami so polni idej. Sovražijo rutino in dolgočasje. V razpravah in pogovorih so zelo demokratični, v praksi pa se držijo avtokratskih metod. Imajo široko srce in so izjemno radodarni. Najbolj so zadovoljni, če lahko komu pomagajo, pri tem pa v zameno dobijo spoštovanje in občudovanje, ki jim še posebej prija. Če jim snobovsko obnašanje uspe obvladati, so veliki zaščitniki. Radi osvajajo, zapeljujejo, dvorijo. Ljubijo stil, razkošje in romantičnost.
z6.jpg (888 bytes)
Usoda kraljev je slava. Lev kot gospodar sonca in prodorne svetlobe simbolizira njen pomen.

Element: ogenj
Polarnost:
pozitivni
Lastnosti:
trdno ognjeno znamenje, moško
Vladar znaka:
Sonce, kralj vesolja
Ključne besede:
življenje, moč, energija
Značilnost: strast, razburljivost, nevarnost, dramatičnost,
Rastline:
sončnica, ognjič
Barva: rumena, oranžna
Počitnice:
Damask, Nairobi, Rim
Srečna številka:
8 in 9
grafični znak: z6.jpg (888 bytes)

Dragi kamni: peridot za srečo
diamant
za energijo

zbtn4.jpg (8125 bytes)

z6.jpg (888 bytes)Sposobnosti: njihova moč je v samozavesti in pogumu, ki ju dobijo od sonca. So kreativni, energični, strastni in iznajdljivi. Žrtvovali bi vse, da dosežejo, kar si želijo. Za ljubljeno osebo bi naredili vse na svetu.

z6.jpg (888 bytes)Slabosti: jeza je njihova največja slabost, saj so takrat tudi razdiralni. Prevečkrat so samovšečni in dominantni, kar pa ljudi lahko odvrne.

zbtn4.jpg (8125 bytes)