RIBI
19. februar - 20. marec

Tipične ribe so prijazni, iskreni in sočutni ljudje. V njihovi umetniški duši se prepletajo sanje in realnost prav tako, kot jih življenjski tokovi odnašajo in prinašajo, dokler jih valovi nekje ne odvržejo. Ne obremenjujejo se z močjo, denarjem ali položajem, še tega ne opazijo, da so nekje pristali. Nikamor se jim ne mudi, živijo med preteklostjo in sedanjostjo. Njihova globoka čustva, ubrana in čutna sentimentalnost so lahko za marsikoga dolgočasna, ribe pa z njimi ustvarjajo nežno glasbo, mehke barve in ljubeče ljudi. Tudi v odnosu s partnerjem so ljubeči in se romantično razdajajo.
z3.jpg (855 bytes)
Ribe so zelo gibljive in simbolizirajo neobstojen značaj. Le ena beseda jim bolj pripada, kot vsem ostalim znamenjem, to je ljubezen.

Element: voda
Polarnost: negativni
Lastnosti: spremenljivo vodno znamenje, žensko
Vladar znaka: Neptun, bog morja
Ključne besede: sanjski svet, domišljija, iluzije
Značilnost: občutljivost, intuicija, sentimentalnost, globina
Rastline: mak, perunika, lotos
Barva: škrlatna, vijolična
Počitnice: Španija, Grčija
Srečna številka: 2 in 6
Grafični znak: z3.jpg (855 bytes)

Dragi kamni: akvamarin za srečo
ametist za energijo

zbtn4.jpg (8125 bytes)

z3.jpg (855 bytes) Sposobnosti: s svojo neizmerno poštenostjo in ljubeznivostjo vzbujajo pri ljudeh občutek zaupanja. Radi imajo vse, kar je povezano z umetnostjo in s človeško dušo.

z3.jpg (855 bytes) Slabosti: kritike ne prenesejo, saj celo sami v navalu melanholije in pesimizma večkrat podvomijo vase.

zbtn4.jpg (8125 bytes)