Horoskop

OVEN
21.03. - 20.04.
BIK
21.04. - 21.05.
DVOJČKA
22.05. - 21.06.
RAK
22.06. - 22.07.
LEV
23.07. - 23.08.
DEVICA
24.08. - 22.09.
TEHTNICA
23.09. - 23.10.
ŠKORPIJON
24.10. - 22.11.
STRELEC
23.11. - 21.12.
KOZOROG
22.12. - 20.01.
VODNAR
21.01. - 13.02.
RIBI
19.02. - 20.03.


Ob času vašega rojstva so sonce, luna in planeti oblikovali vzorec, ki se ne bo ponovil nikdar več. Temu vzorcu pravimo osebni horoskop. Astrologi izdelujejo horoskope na osnovi planetnih položajev ob času rojstva neke osebe.

Astrologija nam ponuja simbole, ki jih zlahka razumemo. V univerzalnem jeziku govori o določenih nebesnih znamenjih, ki imajo moč, da svoje pripadnike spodbujajo k določenim oblikam obnašanja, pripovedujejo o naši notranjosti, čustvih, upanjih, strahovih in sanjah. Le redko pa se zavemo, da so prav od teh znamenj odvisna tudi naša nagnjenja, talenti, interesi ...

Pri posameznih nebesnih znamenjih obstaja nagnjenost k določenim načinom izražanja, vedeti pa je treba, da se niti dva pripadnika nekega znamenja ne odzivata povsem enako. Pri tem ne gre zgolj za vprašanje svobodne volje, ki je nesporna, odvisnosti od okolja, vzgoje in morale, temveč za dodatne vplive Luninega in ascendentnega znamenja, problematike rojstva na meji med dvema znamenjema, ko vpliv enega znamenja že pojenjuje in se pričenja čutiti vpliv drugega.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Sonce predstavlja potrebo po moči, osebnost, notranji "jaz" . V človeškem telesu vlada srcu, hrbtu, semenčicam, krvnemu obtoku. Predstavlja očeta, moža, moškega. Pod sonce spadajo vitalnost, zdravje, avtoriteta, dostojanstvo in občutek lastne identitete. Sonce krepi in jača.
     
  Luna predstavlja čustva, navade, domače življenje.
To je ženski princip, ki v horoskopu kaže mater, ženo, žensko na splošno.
Vlada instinktom, občutkom, počutju. K njej spadata tudi rast in plodnost, vplivi na druge. Luna nadzoruje plovbe, stike z javnostjo, s trgovino. Njen položaj v rojstni karti označuje področje čustvenih vzponov in padcev. Aspekti lune vedno krepijo čustva.
  Razdelitev rojstne karte na astrološke hiše je odvisna od kraja in časa rojstva. Vsak dan preidejo vsa znamenja in vsi planeti vseh dvanajst hiš. Na horizontu se vsake štiri minute dvigne druga stopinja znamenja, tako da se vseh trideset stopinj znamenja premakne v dveh urah. Znamenja predstavljajo stalno razdelitev nebesnega svoda, hiše pa relativno. V horoskopu označujejo kraje dogajanja oz. področja aktivnosti.